Wat is Wei-proteïne, wat zijn de gezondheidsvoordelen ervan?


Misschien heb je je wel eens afgevraagd: wat zijn Wat is Wei-proteïne en wat zijn nu de gezondheidsvoordelen van Wei-proteïne? Of je nu een atleet, bodybuilder, fitnessliefhebber of gewoon iemand bent die meer proteïne in zijn / haar dieet wil hebben, je zou moeten overwegen om Wei-proteïne te proberen. Dit supplement wordt algemeen beschouwd als een eiwitbestanddeel omdat het helpt bij de groei van magere spieren, bij spierherstel en helpt bij de algemene gezondheid en welzijn.

Wei eiwit is een zeer voedzaam voedselsupplement dat u kan helpen af te vallen en een gezonde levensstijl te behouden. Het heeft verschillende voordelen, waaronder het verminderen van ontstekingen, het bouwen van gezonde spieren en het helpen van uw lever zelfs goed te functioneren.

Het is gemakkelijk toe te voegen aan uw dagelijkse dieet en u kunt veel producten vinden in uw plaatselijke supermarkt.

In dit artikel kijken we hoe het je lichaam en welzijn helpt, en wat je moet weten, inclusief de verschillende voordelen die het biedt.

Is Wei Gezond

Wei is gezond, het is een voedzaam bijproduct van melk dat rijk is aan eiwitten en bevordert spierherstel. Bovendien bevat het probiotica en essentiële aminozuren die de spijsvertering en immuunfunctie ondersteunen. Het kan een geweldige toevoeging zijn aan een uitgebalanceerd dieet en een actieve levensstijl.

Wat is Wei-proteïne, wat zijn de gezondheidsvoordelen ervan?

Wei-proteïne Vermindert ontsteking

Het belangrijkste om te onthouden wanneer u op natuurlijke wijze een ontstekingen probeert te verminderen, is door mager eiwitten te eten. In plaats van rood vlees en verwerkt vlees, probeer het mager gevogelte en vis te vervangen. Griekse yoghurt is een andere geweldige optie voor plantaardig eiwit. Je kunt ook met gras gevoed wei proberen, dat bekend staat om zijn ontstekingsremmende eigenschappen.

Ontsteking treedt op wanneer het Immuunsysteem van Bodys pathogenen of weefselschade detecteert. Het immuunsysteem reageert door gewonde cellen op te ruimen en weefselherstel op te ruimen. Wanneer ontsteking wordt verlengd, kan dit wijzen op een onderliggend gezondheidsprobleem. Eén studie wees uit dat wei de niveaus van C-reactief eiwit aanzienlijk verlaagde, een marker voor ontsteking. Bovendien verminderde het eiwit markers van ontsteking bij oudere patiënten met een beroerte.

Ontsteking kan ernstige complicaties veroorzaken. Als het niet wordt behandeld, kan dit leiden tot verschillende ziekten. Wei Eiwit vermindert de ontsteking door de antioxidant afweer van het lichaam te verhogen en oxidatieve stress te verminderen. Het bevat ook cysteïne, een aminozuur dat helpt bij het produceren van glutathion.

Wei-proteïne Helpt De Lever

Naast de rol die Wei-proteïne speelt in de spijsvertering, wist de lever ook gifstoffen, reguleert het cholesterolgehalte en maakt gal. Helaas neemt de gezondheid van de lever af in de ontwikkelde wereld. In feite lijdt 20 tot 30% van de bevolking aan niet-alcoholische leververvetting. Er is echter hoop – wei -eiwitsupplementen kunnen helpen de lever te beschermen tegen leverschade.

Een dieet met veel eiwitten en weinig verzadigde vetten kan helpen om vettige leverziekte te bestrijden. Dit dieet kan ook levercellen helpen herstellen van schade. Studies hebben aangetoond dat een dieet rijk is aan noten en zaden, zoals walnoten, ontstekingsremmende voordelen heeft. Bovendien zijn walnoten een goede bron van omega-3-vetzuren.

Wei-proteïne Vermindert Glucose Gevoeligheid Bij Diabetici

Nieuw onderzoek heeft aangetoond dat WEI-eiwit de post maaltijd piek in de bloedsuikerspiegel voor diabetici kan verminderen. Het helpt de bloedsuikerspiegel te verlagen door de afgifte van een hormoon genaamd GLP-1 in de darmen te stimuleren, dat de bloedsuikerspiegel na een maaltijd regelt.

Wei eiwit blijkt dat het bloedglucosewaarden bij mensen met diabetes type 2 stabiliseert. Het stimuleert ook hormonen in het lichaam, die voorkomen dat de bloedsuiker omhoog schiet. In een onderzoek kregen 18 mensen met diabetes type 2 een klein drankje met 15 gram eiwit tien minuten voordat ze een maaltijd eten. De deelnemers bleven hun voorgeschreven medicijnen innemen en ondergingen continue glucosemonitoring.

De resultaten van deze studie zijn veelbelovend en kunnen implicaties buiten het laboratorium hebben. Toenemende aantallen mensen ontwikkelen diabetes, waardoor het belangrijk is om nieuwe behandelingen en preventiemethoden te verkennen. Eiwitdranken zijn een uitstekende manier om de bloedsuikerspiegel te beheren, terwijl ze geen voorgeschreven medicijnen gebruiken. Het werkt door een patiënt bloed vooraf te laden met eiwit, wat het spijsverteringsproces vertraagt en de hormoonproductie verhoogt. De studie zal doorgaan met grotere groepen mensen en gedurende een langere periode.

De onderzoekers ontdekten dat een caloriearme wei-eiwit na de maaltijd bloedglucose pieken bij diabetici zou kunnen verminderen. De microgels kunnen de lichaams respons op insuline beïnvloeden en de glucose verwerking verhogen. De resultaten werden gepresenteerd tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van de European Association for the Study of Diabetes, die online werd gehouden van 27 september tot 1 oktober 2021.

Wei-proteïne Helpt Sarcopenie Te Voorkomen

Melkproteïnen zijn essentieel bij het voorkomen van sarcopenie, een aandoening die wordt gekenmerkt door degeneratief verlies van spiermassa bij ouderen. Sarcopenie kan leiden tot valpartijen, verblijf in het ziekenhuis en de dood. Hoewel er veel behandelingen en interventies zijn voor sarcopenie, voorkomt een van de belangrijkste strategieën voor oudere volwassenen. Wei eiwit is een van de vele beschikbare producten die deze aandoening kunnen helpen voorkomen.

De preventie van sarcopenie hangt af van regelmatige fysieke activiteit en een verscheidenheid aan voedingsfactoren. Het wordt bijvoorbeeld aanbevolen dat ouderen elke dag ten minste één gram eiwit per kilogram lichaamsgewicht consumeren. Bovendien moet eiwitinname van optimale kwaliteit en kwantiteit zijn. Het is ook belangrijk om de beste manier te bepalen om eiwitten te consumeren, omdat ouderen verschillende spijsverteringscapaciteiten hebben dan jongere mensen. De ideale manier om eiwit te eten is door 25 tot 30 gram in elke maaltijd op te nemen.

proteine shake

Wat is proteïne?

Eiwit is een macrovoedingsstof dat net zoals vet en koolhydraten wordt gebruikt in elke cel van het lichaam. Haar en nagels zijn bijvoorbeeld grotendeels gemaakt van eiwitten en het lichaam gebruikt het om weefsels te maken en te repareren. Eiwit wordt ook gebruikt om hormonen, enzymen en andere lichaamseigen stoffen aan te maken.

Hoe wei-eiwit is gemaakt

Eiwit is een essentiële bouwsteen van spieren, botten, huid, kraakbeen en bloed. In tegenstelling tot vet en koolhydraten, slaat het lichaam geen eiwit op. Om het ​​beschikbaar te hebben voor het lichaam kan het dus het kan alleen direct uit voedsel worden verkregen.

Wat is Wei

Wat is Wei? Wei is een Bijproduct bij het maken van kaas. Wei is een vloeistof die dezelfde eiwitten, vitaminen en mineralen bevat die ook in melk zitten. Omdat de Weivloestof vol eiwitten zit word het vaak als grondstof gebruikt voor het maken van eiwitpoeders.

Wat is wei-eiwit?

Om te begrijpen wat wei-eiwit is, moeten we eerst de betekenis van “wei” uitpakken. Wei is een term die melkserum beschrijft. Met andere woorden het vloeibare bijproduct dat wordt aangemaakt als melk word gestremd stremt. In dierlijke melk vormt wei-eiwit bijna 20% van het eiwitgehalte, terwijl de rest ruwweg caseïnefracties is. 

Wei-proteïne komen feitelijk in verschillende fracties voor zoals globulines, albuminen en meer.

Voor de toepassing van dit artikel zal wei-eiwit echter eenvoudigweg verwijzen naar de hele reeks specifieke fracties die in koemelk worden aangetroffen. Wei-eiwit is ook een complete eiwitbron, wat simpelweg betekent dat het alle 9 essentiële aminozuren levert, die samen in feite de complete bouwstenen van het leven zijn.

Hoe Wei-eiwit wordt geproduceerd

Wei-eiwit kan uit wei worden geproduceerd door een verscheidenheid aan verschillende membraanfiltratiemethoden, afhankelijk van het gewenste eiwitgehalte. Sommige filtratiemethoden omvatten microfiltratie en ultrafiltratie. Eenmaal klaar, wordt het wei-eiwit gesproeidroogd en geeft het de gewenste poedervormige consistentie.

Is Melkserum Gezond

Melkserum is een voedingsrijk bijproduct dat wordt geproduceerd tijdens de kaasbereiding. Het bevat veel eiwitten, mineralen en vitamines, wat bijdraagt aan een gezond dieet. Het kan helpen bij spierherstel, gewichtsbeheersing en het versterken van het immuunsysteem.

Voordelen van wei-eiwit en waarom u dit aan uw dieet zou moeten toevoegen

Eiwit is een van de belangrijkste ingrediënten voor spiergroei, ontwikkeling en welzijn. Op de kleinste schaal zijn eiwitten opgebouwd uit aminozuren die nodig zijn voor de constructie van verschillende lichaamssystemen en weefsels, evenals andere fysiologische functies.

Deze omvatten neurotransmissie, hersenmetabolisme, functie en sterkte van het immuunsysteem, cardiovasculaire functie en energieproductie. Door deze dynamische bouwstenen zijn eiwitten dan belangrijk voor het opbouwen en behouden van sterke spieren.

Er zijn een aantal voordelen van het consumeren van wei-eiwit die allemaal rechtstreeks verband houden met de biologische rollen en eigenschappen van essentiële aminozuren. Vanwege de hoge hoeveelheid L-leucine is wei-eiwit een belangrijk onderdeel van de productie van spiereiwitten en andere functies.

Hier zijn enkele van de wei-eiwitten voordelen:

  • Het kan anti-katabole eigenschappen bieden gedurende langere perioden van aerobe activiteiten
  • Het wordt snel en gemakkelijk opgenomen en verteerd
  • Het verhoogt de insulinegevoeligheid die op zijn beurt het metabolisme kan stimuleren en tot gewichtsverlies kan leiden
  • Verbetert en verbetert het immuunsysteem (vooral voor fysiek actieve personen)
  • Helpt de spiermassa te behouden / voorkomt spierverlies als gevolg van veroudering
yogurt

Wei-eiwit kan worden gevonden als een poedervormig supplement, maar het is ook aanwezig in sommige zuivelproducten. Deze omvatten:

  • Yoghurt
  • Brood, crackers, koekjes (andere gebakken producten die wei gebruiken in de productie)
  • Ricotta kaas
  • Kwark
  • Zuivel Boters en Crèmes
  • Dierlijke melk (geit en koe)

De beste manier om erachter te komen of een bepaald voedsel van nature wei-eiwit bevat, is om het etiket te lezen! Als u geen poeders of andere wei-eiwitsupplementen wilt kopen, kunt u deze voedingsmiddelen eenvoudig aan uw dagelijkse dieet toevoegen.

Het is echter belangrijk om te onthouden dat te veel zuivelproducten kunnen resulteren in een aantal gastro-intestinale problemen (opgeblazen gevoel, obstipatie, enz.). Dus onthoud om deze voedingsmiddelen met mate te eten. Daarnaast kan het lichaam het eiwit overschot niet opslaan en word het teveel aan eiwit afgevoerd.

Nu dat je weet …

protein shake

Nu je een basiskennis heeft van gezondheidsvoordelen van Wei-proteïne, kunt je overwegen om het toe te voegen aan je dieet. Door de consumptie van Wei-proteïne te combineren met de juiste eetgewoonten, regelmatige lichaamsbeweging en voldoende slaap, werk je aan een gezond sterk lichaam.

andere suplementen

Recent Posts